Ułatwienia dostępu

Jadłospis

ZESPÓŁ ŻŁOBKÓW Gminy Miejsce Piastowe

JADŁOSPIS od 24 marca do 28 marca 2025

 

Data

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

24.03.2025

Zupa mleczna z kaszą jaglaną

Chleb razowy z masłem, pasta z twarogu, jajka  i musztardy, ogórek kiszony, szczypiorek, herbatka

Koktajl truskawkowy na napoju kokosowym

Zupa z porów z ziemniakami

Makaron świderki z mięsem drobiowym i warzywami w sosie pomidorowym, jarzynka: kalafior oprószany, kompot

Wafle kukurydziane z polewą malinową, sok wieloowocowy

Alergeny               Gluten, mleko i produkty pochodne, seler, jajko, gorczyca

Wtorek

25.03.2025

Kukurydzianka na mleku

Pieczywo mieszane z masłem, pasztet rybno- warzywny /miruna/, pomidor, natka pietruszki, herbatka

Kisiel wiśniowy z jabłkiem

Barszcz ukraiński z jajkiem

Bitki wieprzowe duszone w sosie własnym, ziemniaki, surówka z białej kapusty, marchewki, cebuli i jabłka z jogurtem naturalnym, kompot

Jogurcik owocowy

Alergeny         Gluten, mleko i produkty pochodne, seler, jajko, ryba

Środa

26.03.2025

 

Kanapka z masłem, szynką wieprzową kruchą, startą rzodkiewką i kiełkami brokuła

Kawa inka na mleku

Suflet z kaszy manny z musem bananowym

Zupa ogórkowa z kaszą jęczmienną /wkładka mięsna/

Racuchy na kefirze z jabłkami, soczek wieloowocowy, kompot

Melon

Alergeny                 Gluten, mleko i produkty pochodne, seler, jajko, gorczyca

Czwartek

27.03.2025

 

Płatki kukurydziane z mlekiem

Bułka chałka z masłem i dżemem truskawkowym, herbatka

 

Sałatka owocowa

Zupa krem neapolitańska z makaronem

Filecik drobiowy panierowany pieczony z piecu, ryż biały, fasolka szparagowa oprószana, kompot

Jogurcik naturalny, gruszka

Alergeny                 Gluten, mleko i produkty pochodne, seler, jajko

       Piątek

28.03.2025

 

Chleb pszenny z masłem, twarożek z ziołami, świeży ogórek, szczypiorek

Kakao na mleku

Deserek z awokado, banana i jogurtu z sosem jagodowym

Żurek z kiełbasą i jajkiem

Pulpecik rybny /miruna/ gotowany z sosem pomidorowym, puree ziemniaczane, marchewka z jabłkiem i ananasem, kompot

Biszkopty, mus owocowy

  Alergeny                 Gluten, mleko i produkty pochodne, seler, jajko, ryba, gorczyca

Dzieci bez ograniczeń mają udostępnioną do picia wodę źródlaną. 

W jadłospisie zastrzega się prawo do zmian.                                                                                                                    

Do przygotowywanych potraw używane są przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, oregano, bazylia, majeranek, lubczyk, tymianek, papryka słodka, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, curry, kurkuma.

Dołącz do nas

Sprawdź warunki przyjęcia

ODNOŚNIKI

Image
Zapraszamy do kontaktu od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:00 do 17:00

Kontakt

  • Łężany:+48 504 793 751
  • Miejsce Piastowe:+48 690 450 316
  • Głowienka:+48 13 307 35 60
  • zlobek@miejscepiastowe.pl

Odnośniki