O sobie
Jestem absolwentką technikum chemicznego w Zespole Szkół Chemicznych w Jaśle, wiedza którą tam zdobyłam bardzo pomaga mi w mojej pracy. Akademia Dietetyki w Rzeszowie, którą ukończyłam dała mi uprawnienia do wykonywania zawodu dietetyka. Ponadto wiele wiadomości dotyczących żywienia najmłodszych nabyłam podczas szkolenia „Smacznie, zdrowo, wartościowo. Zmiany w kuchni żywienia zbiorowego zamkniętego w świetle aktualnych regulacji prawnych”.
Praktyczną wiedzę i umiejętności doskonaliłam pracując jako intendent w gminnych szkołach i przedszkolach. Dla naszych podopiecznych układam zdrowe i prawidłowo zbilansowane jadłospisy. Obliczam wartości kaloryczne i pilnuję diet eliminacyjnych, by zarówno dzieci jak i rodzice byli zadowoleni. W moim zawodzie żywienie najmłodszych jest sprawą priorytetową. Chętnie udzielam porad w zakresie zdrowego żywienia. Dbam o dobrą jakość zamawianego towaru, jak również odpowiedni skład jakościowy i ilościowy przygotowywanych potraw. Jestem osobą sumienną, odpowiedzialną i bardzo dobrze zorganizowaną. Uważam, że takimi właśnie cechami powinien charakteryzować się dobry intendent i dietetyk.